Зустріч з учнями старших класів шкіл Львіівської області в рамках Фестивалю позашкілля “Поринь у світ науки” – у Мінералогічному музеї імені Євгена лазаренка

28.09.2023 | 20:48

28 вересня 2023 року наш Мінералогічний музей імені Євгена Лазаренка брав участь у цікавомуи  заході від ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ – Фестивалі позашкілля під гаслом «Поринь у світ науки»

Як представники ПРИРОДНИЧИХ НАУК, ми приймали у себе на ГЕОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ особливих гостей – старшокласників з різних шкіл Львівської області, – та допомагали їм поринути у «Всесвіт мінералів», це ж надзвичайно цікаво!

Що таке мінерали, які вони бувають, як утворюються, для чого використовуються? Учні послухали цікаві розповіді, дізнались, як виростити кристали різноманітних солей у домашніх умовах, ознайомились з представленими у експозиції музею мінералами з різних куточків України і світу, отримали відповіді на свої численні запитання.

Дуже приємно відчувати, що дітям дійсно цікаві геологічні науки, що їх захоплює краса світу мінералів і вони прагнуть дізнатись про нього більше! Адже мінералогія, як і інші геологічні науки, використовує досягнення хімії, математики, фізики, різноманітні методи досліджень, а також вимагає творчого бачення, креативності й, звісно, як будь-яка сучасна наука, потребує використання комп’ютерних технологій. Отже, кожен може знайти для себе щось цікаве.

Також ми радо поспілкуватись з вчителями, які супроводжували класи. Налагодили нові зв’язки для співпраці, народились ідеї проведення спільних екскурсій-уроків і ще багато іншого.

Це був плідний день! загалом до нас завітало 6 груп учнів загальною кількістю 300 осіб! Втомлені, але наповнені позитивом, плануємо нові події у Мінералогічному музеї для шанувальників наук геологічних, зацікавлених у пізнанні таємниць мінералів!