Завершила роботу Шоста міжнардна науково-практична конференція “Геотуризм: практика і досвід”

29.04.2024 | 20:59

На геологічному факультеті завершила роботу Шоста міжнародна науково-практична конференція “Геотуризм: практика і досвід”. Вшосте стіни нашого факультету стали свідками спілкування, обміну досвідом, ідеями, створенням нових наукових та дружніх зв’язків між представниками українських, і не тільки, закладів науки та освіти, музейних працівників., всіх тих, хто зацікавлений у розвитку у нашій країні геологічного туризму.
Географія конференції широка – Київ, Львів, Дрогобич, Кривий Ріг, Чернівці, Тернопіль, Ужгород, Мелітополь… Цікаві  доповіді представили також учасники з Іспанії ( м. Барселона), Польщі (Познанський університет імені Адама Міцкевича). Приємно відзначити високу активність співробітників нашого факультету, які долучились  до організації конференції, а також представили тези та змістовні доповіді.

Загалом  було подано 72 тези, з якими можна буде ознайомитись у Матеріалах конференції (електронна версія згодом буде доступна на сайті геологічного факультету).
Конференція об’єднала представників геологічних професій, географів, біологів, істориків, археологів, музейних працівників та екскурсоводів. За два дні було прослухано – онлайн та офлайн – 29 доповідей, розподілених по секціях: “Теоретичні засасди та методологія геотуризму”, “Геотуристичні об’єкти і шляхи”, “Охорона геоспадщини, музеї і геопарки”, “Геотуризм і освіта”.

Культурні заходи, як відкриття художньої та фотовиставки, а також геотуристичні екскурсії урізноманітнили перебування учасників конференції, які продовжили спілкування вже у неформальній обстановці. Дводенна екскурсія польською частиною міжнародного шляху «ГеоКарпати», розробленого в рамках Програми Транскордонного співробітництва геологічним та географічним факультетами ЛНУ імені Івана Франка та Кросненською вищою професійною школою, була завершальною подією у програмі конференції. Вона продемонструвала результати планомірної, активної роботи геотуристичної спільноти Geoattractions/Геоатракції з розвитку і популяризації цього напрямку туризму в Україні та за її межами.

Нагадаємо, що ця конференція проводиться що два роки. Тож вже можна починати готуватись! Народжувати ідеї, розробляти маршрути геотуристичних подорожей, обдумувати пропозиції нових обїєктів, вдосконалювати методи проведення екскурсій.

Невеличкий фоторепортаж з екскурсії польською частиною міжнародного шляху «ГеоКарпати», розробленого в рамках Програми Транскордонного співробітництва геологічним та географічним факультетами ЛНУ імені Івана Франка та Кросненською вищою професійною школою. Повний маршрут шляху містить 28 найцікавіших геотуристичних об’єктів Львівської та Івано-Франківської областей України та Підкарпатського воєводства Польщі.