Відбулась чергова “Зустріч у Мінералогічному музеї” – популяристична лекція про мінерали для дорослих та підлітків.

02.05.2024 | 19:29

1 травня 2024 р. на геологічному факультеті відбулась чергова подія, організована Мінералогічним музеєм імені Євгена Лазаренка  – лекція на тему “Мінерали кольору весни” для дорослих та підлітків. У популярній формі з використанням яскравої і змістовної презентації, демонстрацією зразків мінералів відвідувачам події розповідали про деякі мінерали зеленого кольору –  як популярні, відомі широкому загалу (малахіт, смарагд),  так і такі, про які навряд чули люди негеологічних професій (глауконіт, перніт, діоптаз, епідот та ін.). Кожен з цих мінералів цікавий своїми властивостями, застосуванням, історіями, пов’язаними з їх знаходженням, дослідженнями.

Також, вже традиційно, всі наші відвідувачі отрмали невеличкі мінералогічні подарункаи для поповнення власних колекцій. Цього разу – глауконіт – мінерал, що використовується як зелений пігмент для виготовлення фарби. Після лекції, запистань та відповідей відбулась екскурсія музеєм, ознайомлення з тематично експозицією, виготовлення власноруч сувенірної листівки та дружнє спілкування-чаювання.

У організації та проведенні події, також вже традиційно, взяли участь представники різних підрозділів факультету: Лабораторї фізичних досліджень мінералів і гірських порід та літології (Катерина Бурбан), Лабораторії геоінформаційних технологій та комп’ютерного моделювання (Тетяна Дворжак), Музею рудних формацій (Лариса Сливко).

Від події до події зростає кількість зацікавлених людей, що надзвичайно приємно та спонукає на продовження проведення таких лекцій-зустрічей. Геологічна грамотність населення плюс залучення до геологічних наук школярів, наших потенційних абітурієнтів у майбутньому – це важливо! Ініціатива Мінералогічного музею у співпраці з кафедрами геологічного факультету заслуговує на увагу та підтримку.