Відбувся урочистий вечір-закриття виставки Макса Вітика “Воїни Світла”

15.11.2023 | 00:07
14 листопада 2023 р. У головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся урочистий вечір-закриття виставки «Воїни Світла» (Max Vityk) Максима Вітика, відомого художника, працюючого  геолога, директора з розвідки та розробки АТ «Укргазвидобування», випускника геологічного факультету ЛНУ та людини, яка багато зробила і продовжує робити як для Alma mater, так і для ЗСУ.
Мета проекту – збір коштів для підтримки викладачів, студентів та випускників університету, які зараз захищають нашу свободу на фронті. Місяць виставка «жила» у центральному холі головного корпусу, а тепер «Воїни Свтла» будуть мандрувати на іншу локацію – продовжувати добру справу.
На урочистий вечір завітали також Музика і Вокал – в образі гурту «Пиріг і Батіг». Створений 2019 року, цей колектив популяризує українську мову і культуру, вивільняючи з пітьми забуття українських авторів, створюючи неймовірно красиві, сильні за своєю дією і емоційним впливом музично-вокальні композиції у різних стилях і жанрах. Хто ще не знайомий з творчістю гурту – радимо знайти і послухати їх пісні. Повірте – це круто!
Загалом навіть сама атмосфера була якась містична – чи то від кольорів освітлення, чи від світла, яке ніби виходило з середини полотен Макса Вітика, чи від звуків музики і голосу. Однозначно, цей вечір назавжди запам’ятається всім тим, хто завітав на урочистості.