Відбулась подія для дітей і школярів “Мінерали в рюкзаку у школяра” – у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка

15.04.2024 | 19:05

10 та 11 квітня 2024 р. відбулись чергові дитячі події у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка на тему “Мінерали в рюкзаку у школяра”.
Упродовж двох днів три групи учнів молодших класів Школа вільних та небайдужих   відвідали наш музей.

Які мінерали сховались у шкільному рюкзаку? Які мінерали потрібні для того, щоб зробити різноманітні предмети, якими дитина послуговується щоразу у школі і вдома: зошити і підручники, ручка, олівці, лінійка, пенал і навіть солодкий смаколик, який мама поклала на перекус з пляшечкою води?

Про все це – на цікавому занятті у нашому Мінералогічному музеї, що на геологічному факультеті.  Цікава розповідь-лекція з яскравою презентацією,  можливість потримати в руках та  роздивитись зразки мінералів і порід, майстрування власноруч листівки з зображенням кристалів мінералів, квест у музеї… Переможці отримують спеціальні призи. Але й решта дітей не залишаються без пам’ятних подаруночків про відвідини музею!

«Мінерали у рюкзаку школяра» – тема, яка, дійсно, не залишає байдужими нікого, адже це неочікувано і цікаво! Дітки такі молодці, з ними приємно було спілкуватись. Формат «питання – відповіді» працював в обидва боки, дивовижно, скільки ці діти вже знають попри свій дуже юний вік. До виготовлення листівок підійшли творчо, допомагали один одному, були дуже чемні, результати квесту вражаючі. Ми вдячні вчителькам, які супроводжували клас. Молоді, завзяті і професійні, відчувається зв’язок з учнями. Отже, всі – молодці!
А ми вже в очікуванні нових цікавих і зацікавлених юних відвідувачів.