Другий день роботи Шостої міжнародної науково-практичної конференції “Геотуризм: практика і досвід”

26.04.2024 | 21:55

26 квітня 2024 р.  – добіг кінця другий день роботи Шостої міжнародної науково-практичної конференції “Геотуризм: практика і досвід” на геологічному факультеті ЛНУ імені Івана Фракнка.  В рамках продовження другої сесії (“Геотуристичні об’єкти та шляхи”), а також третьої і четвертої сесій – “Охорона геоспадщини, музеї і геопарки” та “Геотуризм і освіта”, – було заслухано загалом 20 цікавих доповідей на різноманітні теми, очно і онлайн. Географія доповідей доволі широка – Львів, Київ, Кривий Ріг, Чернівці, Тернопіль, Ужгород, Мелітополь, Барселона (Іспанія).

Цікаво також, що геотуристична тематика об’єднала інтереси та зусилля представників не тільки наук геологічних, але й географів, біологів, істориків та археологів. Комплексні екскурсії з різноманітними об’єктами – цікавий і перспективний напрямок розвитку геолтуризму, який дозволяє залучати більший контенгент з ширшим колом інтересів.

На завершення другого конференційного дня  учасникам було запропоновано геотуристичну екскурсію містом Львовом, яку провела доцент кафедри мінералогії, петрографії і геохімії Уляна Борняк. Чудова можливість ознайомитись з історичним центром з точки зору геологів, реставраторів архітектурних деталей  з природного каменю, а також дещиця історії древного міста Лева.

27 та 28 квітня учасники конференції візьмуть участь у виїздних екскурсіях від геотуристичної спільноти Geoattractions/Геоатракції, партнерав організації  конференції. У суботу пропонуються дві екскурсії –  “Скельна сага Карпат” та «Стежками Равського Розточчя». У неділю  – дводенна геотуристична екскурсія польською частиною міжнародного шляху «ГеоКарпати».

Подивитись фотоальбом з першого дня конференції можна за посиланням: https://www.facebook.com/100038357721387/posts/pfbid02HBTgFadZmJgwMWDbVHa6f8cvrUQfX2zJRhBHREpSaPr8CpxGEEmuBAkyFWPo4Xwxl/