Відбулась чергова лекція-зустріч у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка

26.01.2024 | 13:09

Уявляєте, скільки відомо білих, прозорих, “снігових” мінералів з формами агрегатів, що нагадуть крижані візерунки, замерзлий акваріум чи озеро, бурульки, сніжинки… Повірте, таки багато! Тому ми вибрали деякі, особливо привабливі і цікаві, та розповіли про них.

Вікторина, яку ми провели після лекції, показала, що всі слухали нас дуже уважно! Тому отримали призи. А також на згадку про тепле дружнє спілкування кожен з наших слухачів забрав додому невеличкий подаруночок – зразок мінералу для поповнення чи й започаткування власної колекції.

Хочемо зазначити , що до нас завітали й діти, що також уважно слухали, брали участь у вікторині разом з батьками, розглядали зразки мінералів і ставили цікаві запитання.

Окрім таких поважних і серйозних справ, трохи всі розважились – прикрашали камінцями і блискітками сніжинки-сувеніри, чаювали-кавували зі смаколиками, спілкувались, отримали побажання проводити більше таких подій і вже плануємо наступну тему!

Дякуємо усім нашим шанувальникам і тим, хто прийшов до Музею вперше. Ви даруєте нам масу позитивної енергії, натхнення і наснагу для нових ідей, ви – як індикатор, що наша робота не марна.

До нових Зустрічей у Мінералогічному музеї!

Вдячні за допомогу у підготовці та проведенні заходу завідувачкам Лабораторії фізичнихї досліджень мінералів і гірських порід та літології Бурбан Катерині (кафедра мінералогії, петрографії і геохімії імені професора Ореста Матковського) та Лабораторії геоінформаційних технологій та комп’ютерного моделювання Дворжак Тетяні (кафедра геології корисних копалин і геофізики).