У головному корпусі Університету відбулась персональна виставка Макса Вітика “Воїни Світла”

12.10.2023 | 18:57

11 жовтня 2023 року о 17:00 у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулось урочисте відкриття персональної виставки Макса Вітика з нагоди Дня Університету.

Цей відомий у світі художник – з самобутнім талантом і баченням, використовує цікаві техніки власної розробки, його твори є і образними, і абстрактними. Цікаво те, що Макс Вітик, окрім митецької діяльності, має ще й диплом доктора геології та не полишив свою професію. Власне, створена ним техніка живопису та образи, втілені у деяких збірках картин, своєю появою завдячують саме цій першій освіті художника, натхненного різноманітними геологічними утвореннями і процесами.

Ми можемо пишатись таким випускником! Народжений у Львові, він закінчив навчання на нашому геологічному факультеті, працював за фахом, згодом творча натура призвела до народження Вітика – митця, який не замінив, але доповнив Вітика-геолога.

Представлена на виставці збірка – «ВІоїни Світла» – присвячена подіям 2011-2015 року в Україні, мета – благодійний збір коштів для потреб українських воїнів.

Дякуємо Максу Вітику за такий чудовий подарунок Alma mater!