Студентська делегація відвідала ННІ «Інститут Геології» у складі Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка,

26.04.2023 | 20:37

Минулого тижня наша студентська делегація відвідала ННІ «Інститут Геології» у складі Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка, з ціллю збагатитись досвідом в науковому процесі у києвських колег, відчути на собі їхні методики навчання, потоваришувати з студентським самоврядуванням інституту, що в подальшому відкриває нові преспективний простір для спільних проєктів в майбутньому.

Делегація від нашого факультету налічувала 5 студентів з 3 різних курсів, а саме: 

Звір Андрій – ГЛГ-41

Бондарчук Валентина – ГЛГ-31

Тарасов Дмитро – ГЛГ-31

Білай Вероніка – ГЛГ-21

Павленко Анастасія – ГЛГ-21.

Прибули представники та представниці нашого факультету до Києва уже ввечері, тож усі робочі моменти розпочиналися від наступного дня, тому після того як їх люб’язно зустріла голова Студентського Парламенту Геологічного Інституту – Ліліана Мазурик, котра стала для наших студентів не тільки провідницею по цікавих місцях свого навчального закладу та міста, але й подругою для нашої команди.

Першого дня на наших студентів очікувала зустріч з директором Інституту Геології професором С.А. Вижвою котрий ознайомив делегатів із особливостями цього навчального закладу, а також давав свої рекомендації щодо організації цікавого дозвілля в Києві. Невдовзі наші студенти і самі змогли відчути на власному досвіді як вчаться їхні київські колеги. 

А після пар директор геологічного музею – професор В.А. Нестеровський люб’язно провів екскурсію природничими музеями Інституту.

Після пізнавальної екскурсії музеями наші представники та представниці оглянули петрографічний кабінет та мали можливість попрацювати за мікроскопами на яких навчаються тамтешні студенти. Профеосор О.В. Митрохин з кафедри мінералогії, геохімії та петрографії охоче поділився досвідом роботи в екстримальних умовах Антарктики в складі дослідників на українській станції «Академік Вернадський».

По закінченню знайомства з Інститутом, наші студенти відправились в мандри Києвом.

Другий день у нашої делегації почався так само як і у всіх студентів, а саме з лекцій. Після обіду наші студенти відправились знайомитись з науково-дослідною теоретичної та прикладної геофізики, ознайомлення з дослідними приладами  проводив доцент В.І. Онищук. 

А опісля наші представники та представниці відправились на неофіційну зустріч зі Студентським Парламентом Інституту Геології.

Третього дня після лекцій наші студенти відвідали лабораторію рентгенівських мікроскопічних  методів дослідження  мінеральної речовини яку провів доцент С.Є. Шнюков. Наші студенти мали змогу побачити вживу, як магістри разом зі своїми науково-дослідними керівниками працюють за електронними мікроскопами, а також проводять рентгеноскопічний аналіз. 

І вже традиційно завершили день прогулянкою містом.

Підсумовуючи нашу команду дуже приємно вразила ця поїздка до ННІ «Інститут Геології» як і сам Київ. Наші делегати ще довго згадуватимуть теплою думкою про цю подорож. 

Зі своєї сторони ми також охоче запросили київську делегацію до Львова.

Дякуємо ще раз за теплий прийом і чекаємо уже у нас. До зустрічі!