Про відкриття художньої виставки “Вихід на поверхню” нашого випускника, геолога і відомого художника Макса Вітика. Запрошуємо!

20.08.2024 | 09:52

Ми пишаємось нашими випускниками!
Один з них, Максим Вітик, випускник нашого факультету, кандидат геолого-мінералогічних наук, геолог з великим досвідом, який довший час працював фахово у різних країнах світу, зокрема Канаді, США, був співробітником корпорації Royal Dutch Shell, тепер директор з розвідки та розробки Укргазвидобування, головні завдання якого – розвиток стратегічних напрямів діяльності Нафтогазу, спрямованих на збільшення ресурсної бази вуглеводнів України. Він має 2 міжнародні патенти у сфері розвідки вуглеводнів і понад 40 наукових публікацій.

Окрім цього, Максим Вітик (Макс Вітик, Max Vityk) – всесвітньо відомий художник, який у скрутний час підтримує Україну, влаштовуючи виставки своїх робіт та збираючи кошти для ЗСУ. Така виставка – «Воїни світла» – відбулась також у головному корпусі нашого Університету у листопаді минулого року. Не забуває Максим Олегович і рідний факультет. З його ініціативи та за підтримки Групи Нафтогаз ми отримали надсучасну високотехнологічну Лабораторію цифрових технологій у нафтогазовій геології, урочисте відкриття якої відбулось цього року.

Разом з Максимом запрошуємо всіх поціновувачів українського сучасного мистецтва та геології на  відкриття його нової виставки – “Вихід на поверхню”, яка відбудеться 20 серпня о 18-00 в приміщенні Порохової вежі.
Роботи цього циклу мають геологічне забарвлення та філософські роздуми про зв’язок життя планети та людства, адже натхнені саме геологічною її частиною. Історія Землі, відслонення порід, вихід на поверхню – це може бути про гірські породи, а може – про людей. Цікаво, які виникнуть асоціації у кжного з вас після перегляду робіт?