На геологічному факультеті розпочались ХІІІ наукові читання імені академіка Євгена Лазаренка, присвячені 160-річчю кафедри мінералогії “СТАН, ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ МІНЕРАЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ТА НАУКИ В УКРАЇНІ”

12.09.2024 | 17:04
Вітаємо колег зі Львова та інших міст України та світу з початком роботи ХІІІ наукових читаннь імені академіка Євгена Лазаренка, присвячених 160-річчю кафедри мінералогії “СТАН, ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ МІНЕРАЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ТА НАУКИ В УКРАЇНІ”.
12 вересня 2024 р. відбулось пленарне засідання Читань, яке розпочалось з привітань та вступної промови Р. Гладишевського, проректора з наукової роботи ЛНУ імені Івана Франка. Дуже приємно було почути високу оцінку роботи кафедри мінералогії за всі роки існування, а також геологічного факультету загалом.
Також присутніх привітали декан геологічного факультету доц. С. Ціхонь, доктор геол. наук, проф. М. Павлунь, президент Українського мінералогічного товариства, д-р геол. наук Г. Кульчицька, д-р геол. наук М. Ковальчук, зав. каф. мінералогії, петрографії та геохімії імені професора Ореста Матковського, доц. І. Побережська, д-р геол.геол.- мінер. наук, професор Володимир Павлишин, д-р геол. наук І. Наумко.
Після доповідей та обговорення учасники читань мали можливість дружньо поспілкуватись у неформальній обстановці кабінету-музею Євгена Лазаренка, збереженому та відновленому зусиллями співробітників кафедри та факультету.
13 та 14 вересня Лазаренківські читання відбуватимуться у СОТ «Карпати» ЛНУ імені Івана Франка (с. Чинадійово, Закарпатська обл.) Чекаємо на фоторепортажі з місця подій!
Пропонуємо невеличкий фотозвіт з пленарного засідання. Більше світлин за посиланням :