Розпочала роботу І Міжнародна науково-практична конференція “Геологічні музеї і колекції: їх роль в науці, освіті та туризмі”

06.12.2023 | 21:17

6 грудня 2023 р. на геологічному факультеті ЛНУ імені Івана Франка розпочала роботу І Міжнародна науково-практична конференція “Геологічні музеї і колекції: їх роль в науці, освіті та туризмі”, присвячену 170 річниці з дня заснування Мінералогічного музею імені Євгена Лазаренка.

Урочисте відкриття конференції відбулось у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка. У Дзеркальній залі учасники конференції прослухали привітання від проректора університету Романа Гладишевського, представниці Львівської обласної ради, депутатки, завідувачки кафедри екології Звенислави Мамчур, декана геологічного факультету Сергія Ціхоня, завідувачки кафедри мінералогії, петрографії і геохімії Ірини Побережської.

До уваги учасників згідно програми представлені доповіді завідувачок музеїв геологічного факультету: Мінералогічного імені Євгена Лазаренка, Палеонтологічного, Музею Рудних формацій, які є офіційними партнерами організаторів конференції. Доповідачки представили цікаві факти з історії своїх музеїв, розповіли про особливості роботи з відвідувачами, участь в освітньому та профорієнтаційному процесі, ознайомили слухачів з представленими у цих музеях колекціями та деякими унікальними експонатами, сформулювали перспективні напрямки роботи тощо.

Також співробітники факультету: професор Микола Павлунь, завідувачка кафедри  Ірина Побережська, доцент Леонід Скакун, завідувачка лабораторії Тетяна Дворжак отримали подяку від ректора університету за сумлінну роботу, науково-педагогічну діяльність та внесок у розвиток факультету і музейну справу; завідувачка Мінералогічного музею Альбертина Бучинська, зберігачка фондів музею Оксана Цільмак, завідувачка лабораторії Катерина Бурбан отримали грамоти і подяку від Львівської обласної ради за вагомий внесок у розвиток Мінералогічного музею імені Євгена Лазаренка.

Тривога примусила внести деякі корективи у програму дня, проте не завадила її успішному виконанню після відбою. Продовження засідання відбулось у корпусі геологічного факультету, у Франківській аудиторії, де учасники конференції прослухали заплановані доповіді, у тому числі онлайн-доповідачів. Також були приємні моменти спілкування під час перерви на каву-брейк і чудові, змістовні екскурсії двома музеями (Мінералогічним та Рудних формацій) наприкінці. Другий конференційний день заплановано на 7 грудня 2023 року, на геологічному факультеті, за адресою вул. Грушевського, 4.

Докладніше: https://lnu.edu.ua/rozpochalas-mizhnarodna-naukovo…/