Вітання Ректора з нагоди початку нового 2024-2025 навчального року

01.09.2024 | 10:16

Дорогі студенти, аспіранти, викладачі та працівники Львівського національного університету імені Івана Франка!

Щиро вітаю Вас із початком нового 2024-2025 навчального року!

Початок нового навчального року завжди знаменує нові старти, нові перспективи та можливості, надії і плани. У час тривалої запеклої боротьби з російським агресором цей день набуває особливого значення, адже сьогодні багато наших студентів, працівників і випускників, об’єднаних жагою до знань та відкриттів, взяли до рук зброю і мужньо захищають Українську Державу від ворога. Насамперед завдяки їхній жертовності у ці буремні часи ми можемо плекати у собі любов до пізнання і боротися за незалежність на духовній та інтелектуальній нивах.

Дорогі першокурсники! Закликаю Вас попри усі випробування, пов’язані з війною, взяти від студентського життя усе можливе: навчитися самостійності, критичного мислення, розвинути свої здібності й таланти, стати професіоналами своєї справи, патріотами своєї держави і натхненними творцями її майбутнього. Бажаю Вам знайти власну мету й гідне призначення, зберегти ту іскру, яка привела Вас у нашу Alma Mater такими, якими Ви є. Вірю, що випробування зроблять Вас сильнішими, загартують Ваш дух і допоможуть успішно досягати висот у майбутньому!

Шановні студенти та аспіранти! Висловлюю Вам вдячність за Вашу активну громадянську позицію, за невпинну та послідовну працю, спрямовану на наближення нашої спільної перемоги. Дякую Вам за те, що знаходите в собі сили щодня не тільки наполегливо навчатися, але й займатися благодійністю, волонтерством. Сподіваюся, що цей навчальний рік стане для Вас новою захопливою сторінкою академічного житія та принесе нові знання, наукові звершення та креативні ідеї, які обов’язково матимуть втілення у майбутньому, стануть цеглинками у фундаменті нашої міцної та незалежної держави.

Дорогі викладачі, науковці та працівники Університету! У кожного з нас сьогодні є непросте завдання – щоденною працею зміцнювати тил для фронту, виховувати свідому молодь, усіма силами забезпечувати неперервність освітнього процесу, духовного та наукового розвитку держави, що стане запорукою Перемоги. Вірю, що, об’єднавши зусилля, ми спільно досягнемо поставлених завдань і подолаємо всі виклики на шляху до успішної відбудови та розквіту Української Держави.

Бажаю усім нам міцного здоров’я, натхнення на нові звершення і переможного миру для Української Держави!

Слава Україні! Героям слава!

Ректор

Володимир МЕЛЬНИК