Відбулась зустріч-лекція на геологічному факультеті до Міжнародного дня музеїв, присвячена пам’яті Євгена Лазаренка

21.05.2024 | 10:21
20 травня 2024 р. о 17-30 в ауд. 244 на геологічному факультеті відбулась подія, приурочена до святкування Міжнародного дня музеїв.
Три наших музеї – Мінералогічний імені Євгена Лазаренка, Палеонтологічний та Рудних формацій, об’єднали свої зусилля і підготували цікаву лекцію-розповідь про видатну особистість і знаного науковця, який багато років був завідувачем кафедри мінералогії, потім деканом геологічного факультету, а згодом і ректором нашого університету. Це український геолог-мінералог, доктор геолого-мінералогічних наук (з 1947 р.), професор, член-кореспондент (з 1951 р.), академік (з 1969 р.) Академії наук УРСР, Заслужений діяч науки УРСР (з 1961 р.), Почесний член Болгарського геологічного товариства, Почесний доктор природничих наук Люблінського університету, дійсний член Мінералогічного товариства Великої Британії та Ірландії, товариства Мінералогії і геології Чехословацької Академії наук, Євген Костянтинович Лазаренко.
До лекції додались цікаві екскурсії музеями. Потрапити у світ мінералів, зануритись в древню історія життя на Землі, дізнатись про корисні копалини – і це все за один вечір! Чудова нагода, чи не так?)
Дякуємо всім, хто прийшов до нас на зустріч. Дякуємо за цікавість, спілкування, запрошуємо радо на наші наступні події!