Відбулась гостьова лекція Ірини Супрун на тему «Геологія – перспективи фаху в Україні»

17.04.2024 | 19:08

15 квітня 2024 р. на геологічному факультеті ЛНУ імені Івана Франка відбулась гостьова лекція на тему «Геологія – перспективи фаху в Україні» експертки в галузі надрокористування, СЕО Геологічної інвестиційної групи, Голови Ради роботодавців геологічного факультету Супрун Ірини Анатоліївни. Лекторка поділилась зі студентами власним досвідом, розповіла про перспективи геологічної галузі в Україні та про те, як стати успішним фахівцем у геології.

Цінними є поради від Геологічної інвестиційної групи щодо того, які додаткові знання та навички необхідно мати по закінченні університету для успішного працевлаштування. Зокрема, це здобуття магістерського рівня (за можливості), наявність кількох дипломів в різних геологічних спеціальностях; навички, здобуті на практиках – це база для подальшого удосконалення вже на місці роботи; впевненість у своїх силах, постійне самовдосконалення, освоєння сучасних програм, ознайомлення законодавчими актами (Кодекс про надра), підвищувати рівень знань, проходити курси (проектний менеджмент, курси особистого розвитку та ін..); працювати над власною комунікативністю, готовністю до перемовин.

Цілком поділяємо думку Ірини Анатоліївни Супрун, що «геологія – це професія, яка відкриває можливості пізнавати світ та дає змогу бути частиною глобального ринку праці». Дякуємо за цікаву лекцію, цінуємо нашу плідну співпрацю і віримо в успішний розвиток української геології!