Відбулась чергова Зустріч у Мінералогічному музеї – “Мінерали кольору любові”

23.02.2024 | 22:08

22 лютого 2024 р. на геологічному факультеті відбулась чергова Зустріч у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка.

Лекція-зустріч про “Мінерали кольору любові” відбулась у відповідному настрої та атмосфері – дружній, сповненій позитиву. Мінералогічна палітра надзвичайно широка, як і галузі використання. Виробне та ювелірне каміння, мінерали – корисні крпалини, індикатори зруденіння, їх властивості та цікаві історії  були представлені у доповідях, які підготували працівники нашого Мінералогічного музею імені Євгена Лазаренка та співробітники кафедр і лабораторій нашого факультету. Окрім яскравої презентації, яка ілюструвала лекцію, музей підготував колекцію  мінералів, то ж учасники події могли не тільки побачити зображення на екрані, але й роздивитись реальні взірці, потримати їх у руках.
Енергія червоного та рожевого кольорів спрацювала, отже після лекції, отримавши пам’ятні подарунки – невеличкі зразки для власних колекцій, – відвідувачі попрямували до музею, де мали і релакс з кавою-чаєм та солодощами,  й творчий майстер-клас з виготовлення сувенірів, також екскурсію – ознайомлення з найцікавішими експонатами з експозиції музею.
А ще були численні запитання і відповіді. Неймовірно приємно бачити таку зацікавленість геологічними науками, зокрема мінералогією. Особливо важливе  спілкування зі старшокласниками, нашими потенційними студентами. Можливість надати їм фахову консультацію, спрямувати у пошуку цікавої інформації, розповісти про перспективи і напрямки навчання на факультеті.
Щиро дякуємо всім нашим відвідувачам і шанувальникам.
Дякуємо за допомогу у підготовці та проведенні заходу співробітникам кафедр мінералогії, петрографії і геохімії імені професора Ореста Матковського та геології корисних копалин і геофізики, зокрема лабораторії фізичних досліджень мінералів і гірських порід та літології, лабораторії геоінформаційних технологій та комп’ютерного моделювання.
До нових Зустрічей у Мінералогічному музеї!