Відбулась чергова зустріч у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка на тему “Все про самородне золото”

15.03.2024 | 14:33

14 березня 2024 р. на геологічному факультеті відбулась чергова Зустріч у Мінералогічному музеї імені євгена лазаренка на тему «Все про самородне золото». У підготовці та проведенні події взяли участь співробітники кафедри мінералогії, петрографії і геохімії; кафедри геології корисних копалин і геофізики та Музею рудних формацій.

Відвідувачі почули цікаві факти з історії використання та видобутку золота у світі, про форми знаходження у природі, його властивості, утворення, галузі використання, історію та перспективи золотовидобутку в Україні. Також ознайомились з унікальною колекцією самородного золота, представленною у експозиції Музею.

Доповіді було ілюстровано яскравою презентацією та зразками з фондів мінералогічного музею.

А після лекції та невеличкої екскурсії музеєм всі мали наочний урок промивання золотоносного піску від майстра цієї справи і почесного гостя Oleg Koretsky, який спеціально приїхав з Чернігівщини.

Корисне поєднали з приємним, адже всі учасники події на згадку про зустріч отримали невеличкі сувеніри – зразки для поповнення власних колекцій. Дружнє спілкування, обговорення почутого, питання-відповіді відбулись у невимушеній атмосфері, з чаєм і кавою та смаколиками.

Дякуємо за допомогу у підготовці та проведенні заходу завідувачкам лабораторій:  фізичних досліджень мінералів і гірських порід та літології; геоінформаційних технологій та комп’ютерного моделювання.

До нових Зустрічей у Мінералогічному музеї!