Відбулась чергова подія у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка, “Все про вулкани”, продовження співпраці з міжнародним проектом ENGIE project!

01.04.2024 | 20:51

30 березня 2024 р. на геологіному факультеті відбулась чергова подія у Мінералогічному музеї імені Євгена Лазаренка –  “Все про вулкани”, цього разу для дітей і підлітків.  Продовжуємо знайомити наших юних відвідувачів зі світом геології, з різноманіттям геологічних професій, їх важливістю у сучасному світі. Зустріч проводиться також як продовження співпраці з міжнародним проектом ENGIE project, метою якого є популяризація геологічних спеціальностей серед дівчат.

Цього разу у полі зору була вулканологія. Що таке вулкани? Як і чому вони утворюються, які бувають, навіщо їх вивчати і яка від них може бути користь? Які породи і мінерали утворюються завдяки вулканам? Які вулкани найвідоміші і чим саме? Про все розповіли, ще й влаштували виверження влкану у мініформаті, завдяки виготовленому співробітником факультету чудовому макету.

Як завжди, лекція  супроводжувалась презентацією, оглядом колекцї мінералів та гірських порід вулканічного пожодження. Невеличкий тест на уважність – виготовлений власними руками пам’ятний сувенір  – паперова 3D модель вулкану, а також аплікація-розмальовка – вулкан у розрізі, де діти повинні були правильно зазначити елементи будови вулкану. Для поповнення власних колекцій юні гологи отримали невеличкі зразки вулканічної сірки.  Приємним бонусом стала  цікава розповідь завідувачки музею Альбертини Бучинської про подорож на Везуій, з фотопрезентацією та демонстрацією привезених зразків.  На завершення зустрічі  – вже традиційне пригощання та дружнє спілкування.

Сподіваємось, завдяки нашим “Зустрічам у Мінералогічному музеї” виростатиме нове покоління студентів-геологів, майбутніх фахівців.