Участь у проєкті «INTERADIS» («International Students Adaptation and Integration» / «Інтеграція та адаптація іноземних студентів»

29.09.2023 | 11:37

Львівський національний університетт імені Івана Франка – один з партнерів проекту «INTERADIS» («International Students Adaptation and Integration» / «Інтеграція та адаптація іноземних студентів», метою якого є «інтеграція іноземних студентів в український та європейський навчальний простір за допомогою культурних, етнічних, соціальних та академічних цінностей».

У рамках проєкту з 27 серпня по 11 вересня 2023 року у Литві відбувся двотижневий обмін досвідом з іноземними студентами, у якому брала участь студентка 3 курсу нашого геологічного факультету АНАСТАСІЯ ПАВЛЕНКО.

За цей час вона разом з другокурсницею філологічного факультету нашого університету Козяр Вікторією та представниками деяких інших вищих навчальних закладів України  побачила і відчула, як відбувається процес адаптації студентів у іноземному ВНЗ.

Цитата від Анастасії: “Мене дуже вразила організація студентського простору. Майже кожен куточок корпусів обладнаний необхідним для рефлексії та навчання студентів між парами. В МРУ варто вчитись, як можна відійти від радянських методів викладання та створення мотивації навчатись для студентів. Якщо ж ми хочемо орієнтуватись більше на самонавчання, то й українські університети варто вивести на новий рівень. Я дуже рада була представляти не тільки свій рідний факультет, а й весь Львівський національний університет!”

Вступні лекції, яскраві і змістовні презентації, цікаві практичні заняття, ігрові методики вивчення інформації та цікаві подорожі – все це забезпечив для іноземних студентів Університет імені Міколаса Ромеріса (Вільнюс, Литва). Уважне ставлення, підтримка, компетентність та креативність викладачів та адміністрації – важливі складові інтеграції іноземних студентів у обраному навчальному закладі.

Участь у такому проекті – нагода познайомитись з однолітками з інших міст України та литовськими студентами, викладачами, а згодом використати отриманий досвід і знання у рідному університеті.