Триває третя навчальна польова практика студентів кафедри мінералогії, петрографії і геохімії імені професора Ореста Матковського.геологічного факультету

11.06.2024 | 23:25

Триває третя навчальна польова практика студентів геологічного факультету. Карпатський полігон надає багато можливостей для перевірки знань з фахових дисциплін.

У неділю, 9 червня 2024 р., студенти під керівництвом викладачів кафедри ознайомились з унікальним геологічним об’єктом – силом андезито-базальтів поблизу с. Сусково.

10 червня за сприяння геолога Геологічної інвестиційної групи Тетяни Кшановської, випускниці нашого факультету 2001 р., та директора Шелестівського андезитового кар’єру Юрія Годи, маршрут був надзвичайно насиченим. Студенти мали можливість побачити, як відбувається видобуток будівельної сировини, ознайомитись з особливостями та умовами роботи на кар’єрі. Інженер кар’єру Ігор Станіславович провів змістовну лекцію-ексскурсію об’єктом, завдяки чому студенти побачили в реальних умовах андезити, туфи, лігніти, опали та відібрали цікаві зразки цих порід.

Звісно, що всі наші навчальні практики практики – це не тільки робота безпосередньо на відслоненнях та геологічних об’єктах. Відібрані зразки, отримана інформація, описи маршрутів – все це потребує подальшого вивчення та обробки у камеральних умовах, що й роблять наші студенти після кожного маршруту, а попереду їх ще доволі.

Отже, далі буде!