Стартувала практика для студентів 3 курсу геологічного факультету

09.06.2024 | 16:40
Стартувала навчальна практика для 3 курсу! Після багаторічної перерви між літніми практики цьогоріч студенти відправились в маршрути Українськими Карпатами. Студенти 3-го курсу вже пройшли свій перший маршрут, якиій відбувся 8 червня 2024 р.
Репортаж з місця подій !
Дякуємо за сприяння і допомогу в організації маршруту Сасюку Володимиру Трояновичу,  випускнику нашого факультету 1983 року.
«Юні геологи розмістились на території «СОТ Карпати», де будуть проводити більшість свого вільного від маршрутів часу. Перший день практики для студентів кафедри мінералогії, петрографії та геохімії ім. професора Ореста Матковськового пройшов на Ільницькому родовищі бурого вугілля.
Студенти мали змогу послухати від керівника компанії «Лігніт +» Максима Мандрико про розробку безпосередньо кар’єру та різновиди вугілля, які видобуваються на ньому: лігніт, ксиліт, леонордит, буре вугілля. Власне лігніт так само має свої різновиди – «корисний» лігніт та «сучок», за місцевим діалектом, який не підлягає переробці внаслідок своїх фізичних властивостей. Леонордит застосовують як органічне добриво через високий вміст гумінових кислот, що добувають у верхніх шарах серед покладів бурого вугілля. Також бригада мала можливість відвідати фабрику збагачення леонордиту та побачити всі аспекти на власні очі.
Власне цей маршрут був реалізований завдяки Максиму Мандрико, тому вся студентська спільнота геологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка щиро завдячує керівнику «Лігніт +» за можливість відібрати взірці для подальшого дослідження та значну кількість нової інформації.
Надалі студенти відправились до замку «Паланок», що знаходиться в місті Мукачево. Це унікальний зразок середньовічної фортифікаційної архітектури та пам’ятка архітектури національного значення. Нині у Мукачівському замку розміщено історичний музей.
Після насиченого маршруту студенти приступили до камерального етапу, під час якого описали відібранні взірці. Із захопленням студенти очікують наступних польових виїздів. Далі буде!
Студентки 3 курсу Анастасія Павленко та Вероніка Білай»