Науковий захід для школярів «Поринь у світ науки», 6 травня 2023 р

08.05.2023 | 12:58

6 травня 2023 року ЛНУ імені Івана Франка проводив науковий захід для школярів «Поринь у світ науки», до якого доєднався наш геологічний факультет.

Пʼять великих груп старшокласників, переважно учнів 9-10 класів, зустрілись з замісницею декана доценткою Галиною Гоцанюк та замісником декана доцентом Олександром Костюком, прослухали інформаційну лекцію про факультет та розповідь про музей від завідувачки Альбертини Бучинської, після цього відбувся квест з пошуку мінералів за хімічними елементами серед експонатів Мінералогічного музею, у якому змагались 5 команд «мисливців за мінералогічними скарбами»; це було азартно і весело! Крім того, учні ознайомились з експозицією Мінералогічного музею, отримали фахові розповіді від його працівників та представників різних кафедр факультету, зокрема завідувачок лабораторій Катерини Бурбан та Тетяни Дворжак.

Результат – переможці отримали мінералогічні горнятка з зображенням експонату музею та памʼятним написом, зразки для започаткування власної колекції (чи просто як талісман на удачу, кому як подобається), календарі на 2023 рік з зображеннями експонатів музею.
Крім того, були відповіді на запитання, цікаві розповіді та запрошення на екскурсію, адже університетський захід співпав з Днем відкритих дверей мінералогічного музею та Музею рудних формацій ( проводила захід завідувачка Лариса Сливко), на який теж прийшло багато відвідувачів різного віку.

Ми  бачимо зацікавленість молоді геологічними науками і раді цьому, адже серед них – наші майбутні студенти та, зрештою, майбутнє української геології, якій ой як потрібні розумні і натхнені професіонали!

Також подяка за допомогу у підготовці заходу зберігачці фондів музею Оксані Цільмак, співробітниці рентгенівської лабораторії Іванні Чернюх, представниці студради студентці 2 курсу Ангеліні Курбатовій.