День музеїв на геологічному факультеті

19.05.2023 | 18:35

18 травня 2023 року відбулась цікава подія – День музеїв на геологічному факультеті.

Фактично це був ДЕНЬВЕЧІР, адже всі три наших музеї – мінералогічний, палеонтологічний та рудних формацій (корисних копалин) – приймали відвідувачів  до 20-00, настільки велика виявилась зацікавленість геологічними науками у людей різних професій, різних поколінь.

Власне, сама ідея поєднати у одній події всі три наших музеї народилась від бажання показати в комплексі різноманіття обʼєктів та напрямків вивчення нашої планети – її історії, складу, використання багатств надр.

Зворотній звʼязок – емоційний та через масу запитань, бажання відвідати ще якісь наші заходи, – це заохочення для  музеїв і загалом факультету продовжувати працювати у напрямку популяризації геологічних наук і професій.

Зокрема, спілкуючись з дітьми та батьками, ми побачили реальну зацікавленність у дитячому геологічному гуртку. 

Ідея цікава і потрібна, адже абітурієнтів слід вирощувати, виховувати та зацікавлювати професіями змалечку.

Тим більше, що і зараз, і після нашої Перемоги зростатиме попит у професійних геологах різних спеціальностей. Стратегічна сировина, будівельні матеріали, сировина для багатьох галузей промисловості є на території України, її слід видобувати, використовувати існуючі та розвідувати нові родовища. 

Надзвичайно великого значення набувають також інженерна та екологічна геологія, адже потрібно відбудовувати наші міста і села, відновлювати грунти, слідкувати за забрудненням води тощо. …

Ліквідація жахливих наслідків війни потребуватиме значних спільних зусиль, у тому числі і геологів.Тому плануємо не зупинятись і надалі проводити цікаві науково-популяристичні заходи на нашому геологічному факультеті