1 квітня 2023, напередодні нашого професійного свята – Дня геолога, – у Мінералогічному музеї відбулась зустріч з юними шанувальниками геології

03.04.2023 | 20:45

1 квітня 2023, напередодні нашого професійного свята – Дня геолога, – у Мінералогічному музеї було проведено чергову зустріч-заняття з юними шанувальниками геологічних наук.
Що таке мінерал, чим важливі і потрібні мінерали людству, які їхні головні властивості, як можна один мінерал відрізнити від іншого? Діагностичні ознаки мінералів. Популяризація геологічних знань серед молоді у рамках міжнародного проекту ENGIE Project.
Сьогодні підлітки – завтра наші студенти, післязавтра – дипломовані фахівці, готові розвивати геологічну галузь України.
У підготовці та проведенні заходу брали участь працівники мінералогічного музею та музею рудних формацій, кафедри мінералогії, петрографії та геохімії, кафедри геології корисних копалин та геофізики, завідувачі лабораторій: фізичних досліджень мінералів, гірських порід та літології; геоінформаційних технологій та комп‘ютерного моделювання.